Heb je last van PMS of ben je psychisch instabiel?

Psychische klachtenVolgens recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), komen Psychische klachten vooral voor bij vrouwen, ouderen en laagopgeleiden. Oudere vrouwen hebben het vaakst last van dergelijke problemen.

Tussen 2001 en 2009 kampte gemiddeld 14 procent van de volwassen Nederlanders met psychische klachten. Getrouwde mensen hebben er minder last van dan mensen zonder partner en mannen minder dan vrouwen. Gemiddeld had 1 op de 6 vrouwen klachten tegen een op de tien mannen, volgens de gegevens van het CBS.

Mensen boven de 75 hebben het vaakst psychische problemen, gevolgd door de leeftijdscategorie van 45 tot 55 jaar. Jongeren tot 25 jaar hebben de minste klachten.
© ANP

Ja hoor, eerst krijg je het label PMS’er en nu ben je plots Mental. What’s next? Ik ben zeer benieuwd naar de oorzaak van de psychische klachten. Waarom hebben mannen hier minder last van? Volgens mij is dit een gevolg van de stress die de combinatie werk en gezin veelal met zich meebrengt, voornamelijk bij gescheiden / alleenstaande vrouwen. Wat denk jij?

 

Ook interessant:
Advertenties
Comments
2 Responses to “Heb je last van PMS of ben je psychisch instabiel?”
  1. Denise schreef:

    Mannen hebben minder last van zulke klachten omdat ze dingen sneller loslaten, denk ik

  2. Femmetje schreef:

    Het gaat toch om vrouwen in de categorie 45-55jr. Die hebben toch geen kinderen meer waar ze nog voor moeten zorgen? maar wel een vent 🙂 Volgens mij heeft het mdt de overgang te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,433 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: