Mijn IFFR

Filmminnend Nederland bevindt zich van 26 januari tot en met 6 februari 2011 in Rotterdam, vanwege de 40e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Uiteraard ben ik als respectabele gelegenheids filmliefhebber ook van de partij, niet het minst vanwege de verschillende feesten die her en der worden georganiseerd.

Aangezien er dit jaar wederom veel keuze is, gezien het omvangrijke programma, bij dezen wat hulp in de vorm van mijn top 6:

IFFR Winter VacationWinter Vacation Winnaar van Gouden Luipaard, speelt zich voornamelijk af in een oersaai en mistroostig industriestadje in Noord-China. Zhou Zhangxin, een jongetje die niet mag buiten spelen van zijn depressieve opa, verlangt naar een leven als wees. En het plaastelijke groepje hangjongeren heeft niet eens de energie om herrie te trappen. De opeenstapeling van verveling en uitzichtloze misère wordt door Filmmaker Li Hongqi op een droogkomische en zelfs hilarische manier geschetst.

(Te zien op 27 t/m 29 januari en 5 februari 2011)

IFFR MayaMaya Een 13 minuten durende Cubaanse documentaire van Pedro Pío Martín Pérez over de relatie tussen een hond en zijn baasje. Hond en baasje bereiden zich gedurende 3 dagen voor op hondengevechten. Mooi in beeld gebracht, teder en vreselijk tegelijk. Een man moet een hobby hebben.  Voorfilm bij La BM du Seigneur.

(Te zien op 27, 29, 30 januari en 3 februari 2011)


IFFR Mijn inbreker en ik Mijn inbreker en ik Een korte film (16 minunten) over de Nederlands-Iraanse filmmaker Modiri. Er is bij hem ingebroken en zijn laptop is gestolen. De inbreker wordt gepakt en Modiri krijgt zijn laptop terug met een zelfportret van de dader, een Marokkaanse rapper en columnist. Hij besluit hem te gaan stalken. Echt gebeurd?

(Te zien op 29 & 31 januari 2011)


IFFR Grande HotelGrande Hotel Lotte Stoops portretteert in haar documentaire het ooit grootste en meest luxe vijfsterrenhotel in Mozambique. Vandaag de dag niet meer dan een kraakpandogend karkas, waar ruim 3500 Mozambikanen hun toevlucht hebben gevonden. Lotte Stoops volgt een aantal van de huidige bewoners en bezocht in Portugal een vroegere gast, die nog altijd terugverlangt naar haar tijd in Mozambique.

(Te zien op 29 & 30 januari en 4 februari 2011)

IFFR22mei.jpg 22 Mei Een film van Koen Mortier (Ex Drummer) over de slachtoffers van een zelfmoordaanslag. Sam werkt als bewakingsagent in een winkelcentrum. Zijn leven wordt door elkaar geschud wanneer er op een dag een jongen met een rugzak zichzelf tot ontploffing brengt in het winkelcentrum. Sam heeft hem niet opgemerkt. Of toch wel?  

(Te zien op 1, 2, 3 & 5 februari 2011)


IFFR FinisterraeFinisterrae Sergio Caballero’s surrealistische ‘roadmovie’ gaat over 2 spoken in een wit gewaad, en hun zoektocht naar Finisterrae, het einde van de wereld. Geheel onwennig, ze zijn namelijk onlangs overleden, starten zij hun pelgrimstocht op het Spaanse muziekfestival Sonar. Onderweg raken zij in allerlei surrealistische situaties, waarbij hun gewaar alsmaar viezer wordt. Ook het leven van een spook gaat niet over rozen.

(Te zien op 1, 2, 3 & 5 februari 2011)


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,431 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: