10 kledingmissers voor (ambitieuze) vrouwen

Wat aan te trekken op de werkvloer? Er is zo veel keus en net zo veel smaken. Onderzoek heeft aangetoond dat kleding inderdaad de man maakt, voorkom dat je niet serieus wordt genomen op het werk en vermijdt absoluut deze dont’s:

1 . Te zwart, veel vrouwen hebben te veel zwart in de kast hangen. Omdat het makkelijk is, omdat ze denken dat ze er slanker door lijken of omdat het zakelijkheid of stoerheid uitstraalt. Maar zwart is juist vaak onopvallend, té onopvallend.

2. Te grove schoenen, ofwel, schoenen met blokhakken of een dikke zool. Dit maakt lomper, dikker en is minder elegant. Koop mooie schoenen. Schoenen maken de vrouw!

3. De algemene regel is: ‘Yes to chest, no to breast.’ Pas op voor een te diep decolleté, maar draag ook niet te blote schouders en zorg voor een redelijke zoomlengte van je rok.

4. Nogmaals over schoenen, gympen (vooral sportgympen) zijn uit den boze op het werk. Draag dan mooie flatjes, elegante sandalen of sjieke laarzen.

5. Een niet goed zittende broek is af te raden. Het kruis van je broek moet zeer dicht bij je fysieke kruis, zitten. Dus géén cameltoe, maar ook zeker geen gangster look. De gangster look (laaghangend kruis) maakt je benen korter en je lichaam lijkt hierdoor vierkanter en voller. Om deze reden is de harembroek niet voor iedereen weggelegd.

6. Pas op voor onderbroekstrepen, de zichtbare naden van de onderbroek die zich tekenen in de billen en daardoor negatieve aandacht trekken door alle kleding heen. Let ook op de kleur. Onder een witte broek kun je beter een huidkleurig of zelfs rood (ja, echt) ondergoed dragen.

7. Voor vrouwen met een wat grotere borstpartij, let op dat je blouse dicht is tussen de knoopjes door. Of naai de blouse anders dicht. Niets is zo vervelend als mannelijke collega’s die naar je borstkas staren. Bovendien wil je ook niet de indruk wekken dat je dikker bent geworden en hierdoor niet meer in je bloes past.

8. Je blouse in je broek stoppen mag misschien de nieuwe, aankomende mode zijn, maar het legt wel de aandacht op je taille. Dus als je dat liever niet hebt…

9. Jasjes die niet dicht kunnen zijn te klein. Punt. Je kunt beter een grotere maat kopen en die bij een kledingmaker laten innemen dan rondlopen met een jasje waarvan de knopen het gat niet eens raken. Een jasje moet dicht kunnen.

10. Mag ik bestellen….? Niet handig om aan te trekken, of eigenlijk zelfs een verboden combinatie: een witte blouse met een zwarte broek of rok. Mensen zien je aan voor de bediening.

bron: http://www.ceome.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,431 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: