ZEITGEIST: geloofwaardig of…?

Ondanks dat de Zeitgeist documentaires al een aantal jaren op het Internet circuleren, bekeek ik een aantal weken geleden deel 2 van de reeks, waarin onder meer een ideale wereld wordt geschetst. Een wereld vrij van politiek en vrij van een monetair systeem dat de huidige disbalans in stand houdt. Volgens de makers is dit geen onhaalbare situatie. Klinkt interessant, ik moest echter direct aan 3 dingen denken:

 1. Jehovagetuigen
 2. het boek een ongewoon gesprek met God, van auteur Neale Donald Walsch
 3. en Zomaar Familie, van journaliste en wetenschapper Adrian Nicole LeBlanc

Mede doordat er in de intro van de documentaire geclaimd wordt dat 1% van de wereldpopulatie 40% van al het rijkdom bezit en 50% van wereldpopulatie moeten rondkomen van minder dan $2,- per dag, dacht ik direct aan de levensomstandigheden van Jessica en Coco, hoofdpersonages in Zomaar Familie, een documentaire in boekvorm.

Volgens Zeitgeist zijn het zijn niet de politici die bovengenoemde problemen in de wereld kunnen oplossen. Techniek zou dit wel kunnen bewerkstelligen. Tot op heden heeft politieke democratie er niet voor gezorgd dat armoede is geëlimineerd. Net zo min als alle goede doelen die honderden jaren bestaan. In de documentaire wordt uitgelegd dat techniek ervoor zorgt dat het mogelijk is om op goedkope wijze huizen te bouwen voor een iedereen, zonder dat is gebaseerd op winst. Evenals medische hulp.

Wat vind jij, een geloofwaardige documentaire of typisch Amerikaanse paniekzaaierij?

Vodpod videos no longer available.

Ook interessant:
Advertenties
Comments
4 Responses to “ZEITGEIST: geloofwaardig of…?”
 1. Envy schreef:

  Eeuwenlang is er sprake van een georganiseerde methode om het collectieve bewustzijn van de mens te beinvloeden. Zoals bijvoorbeeld het starten van oorlogen, het bedenken van leningen en hypotheken en nog veel meer dingen die een mens “vast” zet in zijn/haar persoonlijke groei en afscheid van wat we in feite zijn. Zeitgeist opent deurtjes in het bewustzijn waardoor het mogelijk wordt een kijkje in de keuken te nemen van “wat” er allemaal bedacht is/wordt om ons af te scheiden van het geheel waaraan wij deelnemen. Systemen gebaseerd op geld, macht en vrijmetselarij zullen daarom ook snel vallen. Deze zijn verouderd en eigenlijk wil niemand er nog echt aan meedoen. Laatstaan onze eigenzinnige nazaten 🙂

  • MacBlogster schreef:

   Bedankt voor je reactie. Dit is een stuk duidelijker. De grote vraag is in hoeverre men zich hier (collectief) van kan scheiden. Hoe breng je verandering teweeg in iets wat al decennia lang in stand wordt gehouden. Ondanks de hypotheek crisis, krijg ik niet de indruk dat er veel veranderd lijkt te zijn.

 2. Angela Loy schreef:

  Hoi Envy, wat bedoel je precies met “een ander bewustzijn”?

 3. Envy schreef:

  Zeitgeit opent deurtjes naar een ander bewustzijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 • Blog Stats

  • 71,431 hits
 • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: