Lingerie geïnspireerd door de weelderige vrouw

Net zoals vorig jaar brengt Belgisch lingeriemerk Marie Jo L’Aventure een capsulecollectie uit in samenwerking met een gastdesigner. Vorig jaar viel de keuze op het ontwerpersduo A.F. Vandevorst. Dit jaar werd Veronique Branquinho gevraagd om een beperkte collectie te creëren die deel uitmaakt van de wintercollectie 2011-12 van Marie Jo L’Aventure.

De lingeriecollectie ademt een vijftiger jaren sfeer uit en is doordrongen van een couturegevoel. Zo liet Marie Jo L’Aventure een soepel en huidvriendelijk materiaal voor schouderbandjes ontwikkelen. De body heeft een diepe, afgeronde ruguitsnijding die doet denken aan weelderige avondjurken. Samen met de “demi-corps” beha, de hoge tailleslip en de serre-taille, vormen ze de blikvangers van de collectie. Moderne vrouwelijkheid ontdaan van frutsels, zoete romantiek en toch luxueus, zonder opzichtig te zijn.

Afwijkend van het perfecte schoonheidsideaal

Als basis voor haar collectie putte de ontwerpster inspiratie uit het vrouwbeeld dat oude meesters zoals Cranach, Giorgione, Raphael en Dürer voor ogen hadden. Dit beeld wijkt vaak af van het huidige slanke, perfecte schoonheidsideaal, maar straalt toch pure sensualiteit uit. Ze maakte haar keuze uit haar favoriete Eva’s en Venussen van grote meesters, liet reproducties maken en overschilderde de lichamen van de naakten met lingerie uit haar collectie. “Vrouwelijkheid is universeel en van alle tijden en heeft me altijd geïnspireerd. Het is een terugkerend thema in mijn werk. Als ik die naakten van de oude meesters zie, vind ik die niet zo erg verschillen van de vrouwen van nu en vraag ik mij af hoe ze er – vandaag – uit zouden zien in lingerie”, aldus Veronique Branquinho.”

Wat vind jij van de nieuwe collectie van Marie Jo L’Aventure? Te ouderwets of toch zeker van deze tijd?

Veronique Branquinho for Marie Jo L’Aventure zal in de lingeriespeciaalzaak verkrijgbaar zijn vanaf midden september 2011.
 
Ook interessant: 
Comments
3 Responses to “Lingerie geïnspireerd door de weelderige vrouw”
 1. Karin schreef:

  Volgende stap voor http://www.bigonfashion.nl! Zonder goede lingerie kan je outfit niet goed tot zijn recht komen natuurlijk.

 2. Mildred schreef:

  ginny ik denk dat je het over slanke perfecte schoonheidsideaal hebt? ik ben het met jou eens, slank is echt niet altijd perfect.

 3. ginny schreef:

  ‘perfecte’ is subjectief ; )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Blog Stats

  • 73.454 hits
 • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: