Hommage-collectie Michael Barnaart van Bergen

Ter ere van de tentoonstelling Mode ♥ Kunst in het Gemeentemuseum in Den Haag, heeft modeontwerper Michael Barnaart van Bergen een collectie ontworpen die geïnspireerd is op bekende kunstwerken. Deze Hommage-collectie, geïnspireerd door surrealisme, dadaïsme, pop-art en abstracte kunst, zal jaarlijks worden aangevuld met nieuwe ontwerpen.

Barnaart van Bergen vertaalde de beroemde foto ‘Le Violon d’Ingres’ (1924) van Man Ray – waarop een vrouw als viool staat afgebeeld -,  naar een lange knitwear-jurk met ingebreide F-sleutels. Daarnaast baseerde Michael Barnaart van Bergen – in navolging van de Mondriaan- jurken van Yves Saint Laurent uit 1965 – twee jurken op schilderijen van Piet Mondriaan.

Druipende verf

Modeontwerpster Elsa Schiaparelli, de grote concurrent van Coco Chanel, maakte in de jaren 30 van de vorige eeuw furore met truien met ingebreide das of matrozenkraag en werkte samen met kunstenaars als Salvador Dalí en Jean Cocteau. “Haar surrealistische werk heeft een enorme invloed gehad op mijn knitwear-collecties,” aldus Michael Barnaart van Bergen. 

“Voor Hommage ontwierp ik een jurk met een trompe ‘l oeil motief van een rood corset. Ook bevat de collectie een jurk met een ingebreid dessin van druipende verf.” Een tweede lange japon met ingebreide handtekening van Michael Barnaart van Bergen is een reactie op ‘Fountain’, het gesigneerde urinoir van Marcel Duchamp uit 1917.

Praktische informatie

In aanloop naar de Haagse Museumnacht op 3 september 2011, is deze collectie vanaf 15 augustus te zien in de etalages van de Bijenkorf in Den Haag en online verkrijgbaar via www.michaelbarnaartvanbergen.com. De Hommage-collectie is gedurende de tentoonstelling Mode ♥ Kunst in het Gemeentemuseum Den Haag (3 september 2011 t/m 8 januari 2012) tevens in de Museumshop verkrijgbaar.

Ook interessant:
Advertenties
Comments
2 Responses to “Hommage-collectie Michael Barnaart van Bergen”
  1. Mildred schreef:

    leuk hoor ik ga snel maar eens kijken. al win ik geen ladress dan maak altijd nog kans op een michael dress

  2. MacBlogster schreef:

    De echte kunst & fashion liefhebber bevindt zich in Den Haag vanaf 15 augstus tot en met 3 september 2011. Waarom? Omdat de collectie van onderstaande ontwerper te bewonderen is in de etalages van Bijenkorf Den Haag. Daarnaast worden bezoekers de komende weken getrakteerd op korte roltraplezingen over mode en kunst, gegeven door modellen. Bovendien krijg je een mooie korting en maak je kans op een prijs! Meer info op: http://www.facebook.com/Macblogster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,431 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: