Dove School voor Lichaamstaal helpt vrouwen zelfverzekerder te zijn

Ruim 1/3 van de Nederlandse vrouwen (36%) geeft aan zich niet altijd bewust te zijn van haar lichaamstaal. Dit blijkt uit onderzoek van Dove onder ruim 500 Nederlandse vrouwen in de leeftijd 20-49 jaar. Wanneer vrouwen zich wél bewust zijn van hun lichaamstaal, kunnen ze hier in bepaalde situaties onzeker van worden. Dit gebeurt vooral bij een eerste date (49%), bij een sollicitatiegesprek (34%) of tijdens het flirten (25%).

Lichaamstaal speelt een belangrijke rol in onze dagelijkse communicatie. Als je dit op een juiste wijze bewust gebruikt kan het je helpen je zelfverzekerder te voelen en over te komen. Het meest zelfverzekerd zijn vrouwen over hun lichaamstaal als ze lekker in hun vel zitten (70%). Dove wil vrouwen helpen zich lekkerder in hun vel te voelen en zich bewuster te worden van hun lichaamstaal en hoe dit te kunnen gebruiken in verschillende situaties. Dove introduceert daarom de ‘Dove School voor Lichaamstaal’.

Frank van Marwijk, directeur van Bodycom lichaamscommunicatie, hét trainings- en adviesbureau op het gebied van lichaamstaal: “Lichaamstaal vindt vaak onbewust plaats en wordt even onbewust opgevangen en geïnterpreteerd. Maar in situaties waarin je je meer bewust bent van je lichaamstaal, zoals tijdens een eerste date, slaat opeens de onzekerheid toe. Door te weten hoe je in zulke situaties je lichaamstaal beter kunt inzetten, kun je ervoor zorgen dat je zelfverzekerder overkomt en je ook zelfverzekerder voelt.”

Lichaamstaal vaak belangrijk maar onbewust

Vrouwen gebruiken lichaamstaal voornamelijk om hun verbale communicatie kracht bij te zetten (54%) of om subtiel iets duidelijk te maken (29%). Een kwart van de vrouwen geeft zelfs aan dat ze haar gevoelens beter kan uitdrukken door middel van lichaamstaal. Vooral tijdens het flirten of bij een eerste date vinden vrouwen lichaamstaal belangrijker dan het gesproken woord. De top drie van meest gebruikte lichaamsdelen hierbij zijn hun handen en armen (78%), ogen (67%) of het hele hoofd (56%).

Ondanks het belang dat er door de vrouwen aan gehecht wordt, is ruim een derde (36%) zich niet altijd bewust van haar lichaamstaal. De situaties waarin ze dit wel zijn, zijn met name als ze indruk willen maken op iemand (76%) of als ze iemand willen versieren (74%). Tijdens een eerste date voelen vrouwen zich dan ook het meest onzeker over hun lichaamstaal (49%).
 

Trotse pauw of kat-uit-de-boom-kijker? Doe hier de test!


Dove school voor lichaamstaal

Om vrouwen meer te leren over het bewuster inzetten van hun lichaamstaal en zich daardoor zelfverzekerder te voelen, introduceert Dove ‘De Dove School voor Lichaamstaal’; een online platform op Facebook waar de komende tijd verschillende activiteiten rondom lichaamstaal worden georganiseerd. Je kunt op dit platform bijvoorbeeld terecht voor tips voor het beter gebruiken van je lichaamstaal en voor het testen van je kennis van lichaamstaal.

Campagne ‘Tijd voor echte schoonheid’

De Dove School voor Lichaamstaal is een initiatief dat ontwikkeld is om positieve zelfwaardering bij vrouwen te stimuleren. Dove’s wereldwijde campagne voor Echte Schoonheid strijdt sinds 2004 tegen te nauw gedefinieerde opvattingen over schoonheid en wil de nadruk leggen op het aanmoedigen van positieve zelfwaardering. Sinds de start van de campagne is er een wereldwijd maatschappelijk debat ontstaan en zijn er verschillende initiatieven ontplooid. Kijk op Facebook voor de Dove School voor Lichaamstaal.

Kijk op www.dove.com voor meer informatie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,433 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: