Jan Taminiau ontwerpt art-bottle voor Zarb Champagne

Ontwerp Jan Taminiau

Hoe cool:  de combinatie champagne en fashion! Nederlands couturier Jan Taminiau is namelijk een samenwerking aangegaan met het champagnemerk Zarb, door een special edition art-bottle te ontwerpen, geïnspireerd op zijn laatste couture collectie Nature Extends die hij in juli 2011 in Parijs showde.

Tijdens het ontwerp heeft Jan Taminiau duidelijk een vrouw voor ogen gehad, getuige de extra lange hals en de engelachtige vleugels die de fles sieren. Verder komen er zichtbaar elementen terug uit de Nature Extends collectie.  Zo is er gebruik gemaakt van kurk, chiffon, Swarovsky kristallen en spijkers: dezelfde materialen als in de designs uit zijn AW 11/12 couture collectie.

Vanaf 23 november 2011 wordt de fles geëxposeerd in het Canal House Hotel in Amsterdam, samen met andere bijzondere flesontwerpen als onderdeel van Zarb’s art project.
Zarb- Franse slang voor ‘bizar’-  is traditionele champagne in bijzonder vormgegeven flessen. Eerder werd er al samengewerkt met internationale pioniers op het gebied van fotografie, fashion en design. Voor Zarb is iedere reden een reden om iets te vieren en zijn tradities en clichés meer dan passé. 

De champagne is afkomstig uit Champagne Apellation Contrôlée en wordt gemaakt in Charly sur Marne in de Marnevallei. De smaak van Zarb is fris met een elegant boeket van appel, perzik, peer met een lichte hint van toast. Wil je Zarb kopen, check: http://www.wijncard.com/index.php/catalogsearch/result/?q=Zarb

Ook interessant:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 74.772 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: