“Chocolade is beauty food” & andere redenen om chocolade te eten

Hou jij van chocolade? Ik wel. Ik ben er gek op. Ondanks dat ik het niet dagelijks hoef te eten, zijn er periodes dat ik erg blij ben als ik een stukje chocolade zie. Gelukkig verschijnen er de laatste tijd veel positieve berichten over de gezondheidseffecten van chocolade. Behalve dat het goed zou zijn voor je liefdesleven, wordt er tegenwoordig ook onderzocht of chocolade een mogelijk afslankmiddel is.

Kortom, er wordt veel beweerd over chocolade, het zou zelfs gezonder zijn dan bepaalde fruitsoorten, hoe het ook zit, chocolade kan worden gezien als beauty food, vanwege de anti-oxidanten die het bevat. Uiteraard een goed excuus om chocolade te eten zonder enige vorm van schuldgevoelens. Maar wist je dat er nog meer gezondheidsredenen zijn om regelmatig een blokje chocolade te eten? Lees en juich:

Reden 1: pure chocolade kan bloeddrukverlagend werken en kan het risico op diabetes verminderen. Onderzoek heeft dit aangetoond (gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition), alleen artsen weten momenteel nog niet hoeveel pure chocolade je moet eten om dit daadwerkelijk te ondervinden. Al met al, kan het geen kwaad om chocolade als Lovechockregelmatig met mate te nuttigen. Al is het maar vanwege het ontspannen gevoel wat je er aan over houdt, waardoor je er frisser en fruitiger uitziet.

Reden 2: Pure chocolade heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens the Journal of Nutrition zou het de hoeveelheid van het C-reactive protein (CRP) in het lichaam verlagen. C-reactive protein is een eiwit wat in het lichaam voorkomt op het moment dat er sprake is van een ontsteking of een infectie. Daarnaast wordt er vaak ook veel CRP gevonden bij mensen die een hartaanval hebben gekregen of last hebben van hartfalen.

Reden 3: Pure chocolade kan er door zorgen dat je langer vol zit en je dus minder ongezond voedsel tot je neemt. Een onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen heeft aangetoond dat pure chocolade ervoor zorgt dat je je sneller verzadigd voelt. Tijdens het onderzoek bleek dat de onderzoeksdeelnemers 15 % minder pizza aten op de dagen dat ze 2 1/2 uur van te voren pure chocolade hadden genuttigd. Het mooiste is dat ze ook aangaven minder behoefte te hebben aan zoetigheden of zout en vettig voedsel. Klinkt goed, toch?

Wat vind jij van chocolade, ben je er ook gek op of …….?

bron: www.southbeachdiet.com

Ook interessant
Advertenties
Comments
One Response to ““Chocolade is beauty food” & andere redenen om chocolade te eten”
  1. Mildred schreef:

    Gezond of ongezond, ik eet toch wel chocola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,433 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: