Top 200 Fashion rijkaards

Alexander, telg uit de familie Brenninkmeijer

De modebranche is niet alleen 1 van de leukste branches om in te werken, het is ook een branche waarin je erg rijk kunt worden. In de FashionUnited Top 200 van mode rijkaards, zijn mensen opgenomen die door hun werk ‘in Fashion’ een vermogen van minimaal 52 miljoen euro tot maximaal 31 miljard euro hebben opgebouwd.

Top 3

  1. De rijkste mode professional is Bernault Arnault, CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy, wiens vermogen van 31 miljard euro voortkomt uit de opbrengst van modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior, Kenzo, Marc Jacobs, Céline, Tag Heuer, Fendi and Bvlgari.
  2. Zara-oprichter Amancio Ortega is de 2e op de lijst met een vermogen van 28 miljard euro, en tevens de man wiens eigendom het snelst groeit dankzij het succes van Inditex.
  3. Op nummer 3 staat de Nederlandse familie Brenninkmeijer, bekend door C&A. Met hun vermogen van 22 miljard euro mogen ze zich de rijkste Nederlandse modefamilie noemen.

Nederlanders

In totaal zijn er 35 Nederlandse mode-ondernemers in de lijst opgenomen, waaronder Jan Zeeman, Rattan Chadha, Ronald en Kees de Waal, Ronald Kahn, Ronny Rosenbaum, Ben Kolff, Jeroen Schothorst, Max Abram en Inge van Kemenade.

Rijkste vrouw
De rijkste vrouw in de mode is Miuccia Prada, oprichtster en hoofdontwerper van modehuizen Prada en Miu Miu. Haar fortuin van 5 miljard euro heeft haar de 18e plaats in de FashionUnited Top 200 opgeleverd.

Sara Blakely

Selfmade
De mode-ondernemer die het snelst het grootste vermogen heeft opgebouwd, is Sara Blakely. Sinds Blakely ondergoedmerk
Spanx oprichtte in 2000 is haar vermogen gestegen naar 748 miljoen euro. Volgens Forbes is de 41-jarige Blakely de jongste vrouwelijke selfmade miljardairter wereld. De zakenvrouw staat in de FashionUnited Top 200 van rijkste mode professionals op de 89e plaats.

E-commerce
Vente-privée.com oprichters Jacques-Antoine Granjon en Mickaël Benabou bouwden binnen tien jaar een vermogen van 737 miljoen euro op. Dat maakt hen de hoogst genoteerde internet-mode-ondernemers in de lijst.

Voor de volledige top 200 >> klik hier

Ook interessant:
Advertenties
Comments
2 Responses to “Top 200 Fashion rijkaards”
  1. Karin schreef:

    Wij gaan ervoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,431 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: