De perfecte wenkbrauw in 3 stappen

Greta Garbo, jaren 20/30

Wenkbrauwen zijn erg bepalend. Een kleine beweging met je wenkbrauw zegt al meer dan 1000 woorden. Zie het als de kapstok van je gezicht, waar de uitstraling van je ogen aan hangt.

Wenkbrauwen zijn sterk aan modetrends onderhevig geweest. Zo werden wenkbrauwen in de jaren 20 weggeschoren en dun nagetekend in een ronde vorm, waardoor vrouwen snel een verbaasde uitdrukking kregen. In de jaren 50 werden ze donker gemaakt en gestyled in een hoekige vorm à la Marilyn Monroe. Natuurlijk volle wenkbrauwen die niet werden geëpileerd, zoals bij Brooke Shields, raakten weer geaccepteerd in de jaren 80.

Tegenwoordig mogen wenkbrauwen er nog steeds vol en natuurlijk uitzien, maar wel in een mooie passende vorm. Omdat ik veel vragen krijg over hoe je je wenkbrauwen het beste kunt epileren en in welke vorm, hier wat handige tips:

Stap 1: Bepaal eerst de juiste vorm en de juiste lengte van je wenkbrauw:

Bepaal de juiste vorm
 • Wenkbrauwen die ter hoogte van de neusbrug van de binnenste ooghoek tot de buitenste ooghoek lopen, hebben de juiste lengte.
 • De juiste vorm creëer je door een boog te epileren, net schuin boven de buitenzijde van je iris. Dit zorgt vooreenopen blik (zie middelste lijn op de foto hiernaast).

Stap 2: Kam je wenkbrauwen eerst tegen de groei in en daarna weer goed. Hierdoor komt je natuurlijke vorm duidelijk naar voren. De bovenkant van je wenkbrauw bepaalt je vorm.

 • Teken met een wit wenkbrauwpotloodje de nieuwe vorm die je wil hebben.
 • Het gedeelte dat niet is wit gekleurd, moet je epileren.

Epileer alleen de onderkant

Stap 3: Trek je huid strak, met duim en wijsvinger en epileer de haartjes in de richting van de groei.

 • Ga niet te voortvarend te werk. Kijk steeds in de spiegel of je het juiste resultaat bereikt.
 • Epileer je wenkbrauwen alleen aan de onderkant. Nooit aan de bovenkant. De bovenkant van je wenkbrauw bepaalt namelijk de natuurlijke vorm.
 • Zijn je wenkbrauwen te smal geworden, teken ze dan bij met een potloodje in dezelfde kleur als je wenkbrauwen.
 • In plaats van een potloodje kun je ook een kort schuin kwastje en een grijs-bruine kleur oogschaduw je wenkbrauwen bijwerken zodat ze voller lijken. Dit geeft een wat zachter effect.

Bekijk onderstaand filmpje ter aanvulling:

Mocht je na deze tips toch nog moeite hebben met het in vorm brengen van je wenkbrauwen, vraag dan hulp aan een schoonheidsspecialist of visagist. Vaak kun je je voor weinig geld professioneel laten epileren en hoef je het zelf alleen maar bij te houden.

Ook interessant:
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 • Blog Stats

  • 71,431 hits
 • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: