10 redenen voor vrouwen om vreemd te gaan

Meestal gaan verhalen van overspel over mannen die hun vrouw bedriegen, maar andersom gebeurt dat net zozeer. Uit een recente enquête van een Brits huwelijksbureau bleek dat zo’n 20% van de vrouwen haar partner ooit bedroog. Daarbij kwamen er 10 motieven naar voren.

1. Uit wraak

“Mannen kunnen net zo trouw zijn als vrouwen, maar toch wordt overspel vooral gelinkt aan mannen”, zegt relatie-expert Seth Meyers. Heel wat vrouwen die bedrogen worden, aarzelen nochtans niet om hetzelfde te doen. Ze nemen wraak, want ze willen dat hun partner voelt hoeveel pijn het doet om bedrogen te worden.”

2. Voor de kick

“Een affaire geeft aan veel vrouwen een kick”, zegt schrijfster Alisa Bowman. “Maar zelfs als een vrouw enkel overspel pleegt om te zien of ze ermee weg komt, wil ze toch niet dat haar man het ontdekt. Ze wil als het ware één vogel in haar hand en eentje in het bos.”

3. Om haar ego te boosten

Overspelige vrouwen kiezen meestal een man die ervoor zorgt dat ze zich terug speciaal en gewild voelen. “Als een man zijn vrouw verwaarloost of haar aanwezigheid vanzelfsprekend vindt, maakt dat haar erg kwetsbaar”, zegt ontrouw-experte Ruth Houston.

4. Op zoek naar vlinders

Heel wat relaties komen na verloop van tijd in een sleur terecht. Dan is het niet abnormaal dat je terug verlangt naar die eerste verliefdheid. “Voor koppels is het belangrijk om de chemie in stand te houden”, vindt dr. Bonnie Weil. Verrassend is dat ruzievrije huwelijken niet altijd beter zijn. “Conflicten creëren passie. Een ‘vriendelijk’ huwelijk heeft meer kans op overspel dan een huwelijk met af en toe een ruzietje.”

5. Om betrapt te worden

“Heel wat vrouwen gebruiken overspel als een vlucht uit de realiteit, dat is vooral het geval bij getrouwde moeders”, zegt Weil. “Als een vrouw kinderen heeft, voelt ze zich te schuldig om haar man te verlaten. De affaire is een manier om het schuldgevoel ten opzichte van haar kinderen te verzachten, omdat ze hoopt dat haar man het initiatief zal nemen om haar te verlaten.”

6. Op zoek naar spannende seks Seks?

Welke seks? Koppels die al lang samen zijn, klagen vaak over hun saaie seksleven. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen zoeken daarom bevrediging bij iemand anders. “Vooral jongere vrouwen gaan vreemd omdat ze op seksueel vlak geen voldoening krijgen. Ze willen vaker seks of zijn nieuwsgierig naar hoe het met een andere man kan zijn”, zegt Bowman.

7. Uit eenzaamheid

Als een vrouw het gevoel heeft dat ze niets gemeen heeft met haar man, zal ze zich snel aangetrokken voelen tot iemand met dezelfde interesses”, vertelt Houston. “Zo’n emotionele affaire kan zich snel omzetten in seksueel overspel.” Weil beaamt dat: “Heel wat vrouwen gaan vreemd om een leegte op te vullen, het verzacht hun gevoelens van eenzaamheid.”

8. Om het verleden te herbeleven

“Heel wat vrouwen gaan een affaire aan met een ex-vriendje”, zegt Meyers. “Meestal gaat het echter niet om de ex zelf, maar wel om heimwee naar de vrouw die ze in die tijd waren. Zo’n affaire geeft een vrouw het gevoel dat ze weer echt leeft, ze voelt zich terug jong en aantrekkelijk.”

9. Na een bijna-doodervaring

“Een bijna-doodervaring of ernstige ziekte zorgt ervoor dat je gaat nadenken over je leven”, vertelt Meyers. “Heel wat vrouwen die geconfronteerd worden met hun sterfelijkheid, willen zo veel mogelijk genieten van het leven. Of dat nu met hun eigen man is of niet”, beaamt Bowman.

10. Om aandacht te krijgen

“Te veel mannen vinden het vanzelfsprekend dat vrouwen het huishouden doen en voor de kinderen zorgen, bovenop hun full-time job”, vindt Weil. “Het enige wat vrouwen willen is wat appreciatie voor hun harde werk.” Volgens Houston is het gebrek daaraan een reden om op zoek te gaan naar een avontuurtje. “Vrouwen willen een ‘bad boy’ die hun leven weer wat spannender maakt.”

Bron: Nina.be

Ook interessant:
Advertenties
Comments
3 Responses to “10 redenen voor vrouwen om vreemd te gaan”
  1. Mildred schreef:

    ikwil niet in detail treden maar ik vind het echt herkenbaar. ik vraag me af welke 10 redenen mannen nodig hebben

  2. Angela Loy schreef:

    Vrouwen zullen hier over het algemeen nooit openlijk over praten, maar is dit herkenbaar voor veel vrouwen? Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Blog Stats

    • 71,446 hits
  • © 2010 | 2011 Macblogster

%d bloggers liken dit: